Ηλίας Γάτος, M.D.
Χειρουργός, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Επιστημονικός Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO

Η Μονάδα

Το emBIO είναι η πιο σύγχρονη και μία από τις μεγαλύτερες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γυναικολογίας στην Ευρώπη όπου εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι και θεραπευτικές τεχνικές και διεξάγονται κλινικοί, εργαστηριακοί έλεγχοι και διαγνωστικές εξετάσεις. Επιπλέον, μέσα από εφαρμογές τηλεϊατρικής παρέχεται η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς ιατρικών δεδομένων στη Μονάδα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και από χώρες του εξωτερικού. Επίσης, έμπειροι συνεργάτες μας στην περιφέρεια παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης και ενημερώνουν για τα αποτελέσματα τη Μονάδα emBIO.

Ιδρύθηκε το 1997 έχοντας ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με ευθύνη, συνέπεια και ασφάλεια. Δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρεται σε ειδικά σχεδιασμένο ιδιόκτητο κτίριο στο Χαλάνδρι. Η Μονάδα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με επικεφαλής τον ιατρό Δρ. Ηλία Γάτο, ιδρυτικό μέλος του emBIO και Επιστημονικό Διευθυντή της Μονάδας.
Το emBIO έχει συνολική επιφάνεια 3.000 τ.μ., διαθέτει πολλούς και άνετους χώρους αναμονής, ειδική αίθουσα συσκέψεων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Επίσης, διαθέτει τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται σε μια σύγχρονη ιατρική μονάδα.
Στο emBIO υπάρχουν 5 πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια με σύγχρονους υπερηχοτομογράφους και αυτόματη καταγραφή δεδομένων σε ειδικό λειτουργικό πρόγραμμα. Στη Μονάδα λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας και καρδιολογικό τμήμα. Επίσης, υπάρχουν ειδικοί χώροι αποστείρωσης εργαλείων και εξοπλισμού.

Η μονάδα διαθέτει 4 αυτόνομα χειρουργεία τα οποία υποστηρίζονται από αντίστοιχα αναισθησιολογικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς και συνοδεύονται με τον απαιτούμενο εξοπλισμό σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ασφάλεια των ασθενών τόσο κατά τη διαδικασία της εγχείρησης όσο και κατά το προεγχειρητικό στάδιο και την ανάνηψη. Στα χειρουργεία της Μονάδας διεξάγονται ωοληψίες και εμβρυομεταφορές, καθώς και υστεροσκοπήσεις, γυναικολογικές επεμβάσεις και λαπαροσκοπήσεις.

Το Βιολογικό Εργαστήριο αποτελεί την καρδιά της Μονάδας. Διαθέτει υπερσύγχρονο ειδικό εξοπλισμό και διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για τη γονιμοποίηση ωαρίων και την καλλιέργεια των εμβρύων στους επωαστήρες που φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι το στάδιο των βλαστοκύστεων. Το προσωπικό του Εργαστηρίου με επικεφαλής την κλινική εμβρυολόγο Ντίνα Κατρανιά, εφαρμόζει όλες τις νέες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης όπως προεμφυτευτική διάγνωση, εξωσωματική χωρίς φάρμακα, κρυοσυντήρηση ωαρίων και εμβρύων με υαλοποίηση, υποβοηθούμενη εκκόλαψη.

Το emBIO κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην Ευρώπη σε κυήσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς και σε κυήσεις από δανεικά ωάρια ή έμβρυα.

Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται σε μια ασφαλή κεντρική βάση δεδομένων Τα εργαστηριακά δεδομένα αρχειοθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πληροφορία της θεραπευτικής αγωγής που ακολούθησε το ζευγάρι να είναι άμεσα διαθέσιμη. Το σύνολο του εξοπλισμού και το λογισμικό έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες λειτουργικές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Με βάση τη μακρόχρονη εμπειρία που προέρχεται από χιλιάδες περιπτώσεις ζευγαριών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας και παγκοσμίως πρωτοποριακά ιατρικά επιτεύγματα στην εξωσωματική γονιμοποίηση, ο Δρ. Ηλίας Γάτος και το προσωπικό της Μονάδας emBIO συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην κατάκτηση του επιθυμητού στόχου, που δεν είναι άλλος από την επίλυση του προβλήματος, που θα φέρει το χαμόγελο και την ευτυχία στα σύγχρονα ζευγάρια, την απόκτηση ενός υγιούς παιδιού.

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn more about IVF.

small_c_popup.png

Ρωτήστε μας...

Μάθετε για την Εξωσωματική