Ηλίας Γάτος, M.D.
Χειρουργός, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Επιστημονικός Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO

Καλως Ηρθατε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις σύλληψης για διαφορετικούς λόγους. Πολλά ζευγάρια διαπιστώνουν ότι αυτή είναι η αρχή του μονοπατιού για να πετύχουν τον στόχο τους, που είναι να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Μεγάλος αριθμός ζευγαριών αυτή τη στιγμή επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, το μόνο που χρειάζεται είναι ιατρική συμβουλή, καλύτερος προγραμματισμός και, σε πολλές περιπτώσεις, λεπτομερής διερεύνηση μεμονωμένων προβλημάτων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για την υπογονιμότητα, επομένως, οι συμβουλές των ειδικών είναι η πρώτη σωστή κίνηση για τις επόμενες αποφάσεις

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είστε μόνοι. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 300.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και δεν μπορούν να κάνουν παιδί είτε για λόγους υγείας είτε λόγω άγχους στην καθημερινή ζωή. Στη χώρα μας, ένα στα είκοσι παιδιά γεννιέται με μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δηλαδή το 5% των ετήσιων γεννήσεων. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εφαρμόζονται σήμερα νέες θεραπευτικές τεχνικές και σύγχρονη φαρμακευτική υποστήριξη για την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και την επίτευξη καλύτερων και επιτυχημένων εκβάσεων εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, οι τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης και ανάπτυξης εμβρύου έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό για να επιτρέψουν σε ειδικούς επιστήμονες, γυναικολόγους και εμβρυολόγους να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, συμβάλλοντας έτσι στη γέννηση περίπου. 5.000 παιδιά ετησίως από περίπου. Πραγματοποιούνται 12.000 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης ετησίως.

Ενημερωτικό υλικό για τα αίτια και τη διάγνωση της υπογονιμότητας, τις μεθόδους και τεχνικές που ακολουθούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς και πιο εξειδικευμένες και σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές όπως: FISH – Fluorescence In situ Hybridization, GIFΤ – Γαμέτα Ενδοσαλπιομεταφορά, PGD – Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση , Χαρτογράφηση πυρηνικών κυττάρων κ.λπ., παρέχοντας νέες επιλογές στην εξωσωματική γονιμοποίηση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Μεταξύ άλλων θα βρείτε πληροφορίες για τις Παρένθετες Μητέρες, το Πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων & Εμβρύων, την ισχύουσα Νομοθεσία, καθώς και ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Επιπλέον, οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να λάβουν απαντήσεις για τις βασικές ανησυχίες τους.

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της EmBIO Assisted Reproduction Unit και εγώ είμαστε στη διάθεσή σας σε καθημερινή βάση για να παρέχουμε πληροφορίες για θέματα υπογονιμότητας και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε σε ατομική βάση, καθώς και συχνές ερωτήσεις που έχουν τα ζευγάρια κινδύνους, τυχόν ανεπιθύμητα συμβάντα, ποσοστά επιτυχίας κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στο emBIO, θα συζητήσουμε διεξοδικά τις απαιτούμενες εξετάσεις, ώστε με βάση τα αποτελέσματά τους να επιλέξουμε μαζί την πιο κατάλληλη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για την περίπτωσή σας.

Έχοντας επίγνωση ότι η απόφαση και η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και λεπτό ζήτημα, υποστηρίζουμε όλα τα ζευγάρια που χρειάζονται τη βοήθειά μας με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας για μια υγιή και ευτυχισμένη οικογένεια.

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn more about IVF.

small_c_popup.png

Ρωτήστε μας...

Μάθετε για την Εξωσωματική