Ηλίας Γάτος, M.D.
Χειρουργός, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Επιστημονικός Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO

Σοφία Αδαμ on Facebook

Σοφία Αδαμ

«Πριν από 10 χρόνια πήγαμε με τον σύζυγό μου στην κλινική emBIO Ηλίας Γάτος . Συναντήσαμε αυτόν τον υπέροχο άντρα με ευγενικά μάτια και χαμογελαστό πρόσωπο. Τον ρωτήσαμε: “Γεια, θέλουμε μωρό. Παρεμπιπτόντως, έχω μεταμοσχευθεί καρδιά, είναι πρόβλημα;”
Ο Ηλίας Γάτος πάγωσε για ένα δευτερόλεπτο και απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει».
Αυτή ήταν η αρχή ενός δύσκολου και υπέροχου ταξιδιού στον κόσμο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο Ηλίας Γάτος έκανε την έρευνά του και εγώ τη δική μου. Και μετά με την πρώτη προσπάθεια είχαμε επιτυχία. Ήμουν Έγκυος!

Δυστυχώς αυτή η εγκυμοσύνη δεν ήταν χωρίς επιπλοκές, όπως πολλές εγκυμοσύνες με εξωσωματική γονιμοποίηση, και τελείωσε μέχρι το τέλος του 6ου μήνα. Αυτό ήταν δύσκολο για όλους μας, αλλά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Ηλίας Γάτος δεν έφυγε από δίπλα μου ούτε λεπτό. Ήταν παρών όλη την ώρα είτε στο τηλέφωνο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε νωρίς το πρωί ή το βράδυ στο ΙΑΣΩ. Δεν ήταν ειδική μεταχείριση για μένα, έτσι είναι ο Ηλίας. Είναι εκεί για όλους τους ασθενείς του όλη την ώρα. Δεν ξέρω πώς καταφέρνει να έχει πάντα χρόνο για τον καθένα μας.

Η απώλεια των μωρών δεν μας απογοήτευσε. Σηκωθήκαμε στα πόδια μας και ξεκινήσαμε μια σειρά από νέες θεραπείες. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, τον Μάιο του 2004, έμεινα ξανά έγκυος και αυτή τη φορά χωρίς επιπλοκές. Ήμασταν όλοι πολύ προσεκτικοί και πέρασα 36 εβδομάδες στο σπίτι στον καναπέ ή στο κρεβάτι μου. Τίποτα ασυνήθιστο για πολλούς από εμάς.

Τελικά, στις αρχές Ιανουαρίου 2005, το πολύτιμο πιο όμορφο κοριτσάκι μας γεννήθηκε με ροζ μάγουλα και μύτη. Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ήταν έρωτας την πρώτη στιγμή!

Ηλία, είσαι ένας από τους πιο ευγενικούς, πιο δοτικούς και αγαπημένους ανθρώπους που ξέρω. Με εσάς, δίπλα σε κανέναν, δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε όταν πρόκειται για εξωσωματική γονιμοποίηση. Είσαι πραγματικά καταπληκτικός και υπέροχος άνθρωπος. Αυτά τα χρόνια είχατε και άλλα δύσκολα καθήκοντα που είχαν μεγάλες επιτυχίες. Χθες διαβάσαμε τα υπέροχα νέα μιας γυναίκας που έφερε στον κόσμο 2 δίδυμα κοριτσάκια. Σας εύχομαι να είστε πάντα το ίδιο τυχεροί και επιτυχημένοι στο συνεχιζόμενο έργο σας, δίνοντας σε άλλα ζευγάρια το μεγαλύτερο δώρο από όλα. Μια οικογένεια!

Επίλογος.
Για να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει. 13 μήνες αργότερα, το όμορφο όμορφο αγοράκι μας ήρθε στον κόσμο. Ήταν μια έκπληξη για όλους μας αφού ήταν σπιτικό!

Ο μεγαλύτερος σεβασμός και αγάπη μας σε σένα Ηλία!

Σοφία και Κώστας”

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn more about IVF.

small_c_popup.png

Ρωτήστε μας...

Μάθετε για την Εξωσωματική