Ηλίας Γάτος, M.D.
Χειρουργός, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Επιστημονικός Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO

O Δρ Ηλίας Γάτος στο STAR FORUM 2023

Τέσσερις γιατροί από τον χώρο της γυναικολογίας, της ορθοπαιδικής, της Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής και της γναθοπροσωπικής επιστήμης έδωσαν το στίγμα της ιατρικής τους πορείας μέσα από τις δυσκολότερες εμπειρίες που κλήθηκαν να παρέμβουν και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν «Δύσκολα και σπάνια ιατρικά περιστατικά» με τους Ηλία Γάτο Χειρουργό, Γυναικολόγο, Μαιευτήρα, Επιστημονικό Διευθυντή Μονάδας emBIO, Γεώργιο Ελευθέριο Κατσιφαράκη Ορθοπαιδικό – Χειρουργό, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη MD, PhD, FACS, MAMSE, Διευθυντή Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Σταύρο Τομπρή MD, PhD, DDS Στοματικό & Γναθοπροσωπικό χειρουργό. Τη συζήτηση συντόνισε η Σοφία Ηλιοπούλου.

Ο Δρ Ηλίας Γάτος αναφέρθηκε σε σπάνια και δύσκολα περιστατικά που αντιμετώπισε σε μια πορεία 30 ετών. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην πρώτη γυναίκα στον κόσμο η οποία μετά πό μεταμόσχευση καρδιάς (στο Karolinska της Σουδίας) απέκτησε παιδιά με εξωσωματική και στην μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα γυναίκας που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο και απέκτησε παιδί. Επίσης αναφέρθηκε σε περιστατικό γέννησης διδύμων από γυναίκα με μεταμόσχευση ήπατος στη Γαλλία και σε αντίστοιχο περιστατικό επιτυχούς κυήσεως σε γυναίκα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος σε ηλικία 18 ετών.

Ο Δρ Γάτος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό της γέννησης τρίδυμων κοριτσιών μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και προεμφυτευτική διάγνωση σε άνδρα με σύνδρομο Klinefelter, εξαλείφοντας τον κίνδυνο χρωματοσωμιακών γενετικών ανωμαλιών. Επίσης αναφέρθηκε σε μαιευτικά περιστατικά, όπως ετερότοπες κυήσεις που αντιμετωπίστηκαν λαπαροσκοπικά, επιτυχείς κυήσεις σε γυναίκες με καρδιολογικά και ογκολογικά προβλήματα, τρίδυμες κυήσεις, κυήσεις από γονείς με ομόζυγο μεσογειακή αναιμία κ.ά.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ομιλητών.

Δείτε ολόκληρο το video

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn more about IVF.

small_c_popup.png

Ρωτήστε μας...

Μάθετε για την Εξωσωματική